Sosyal Hizmet Alanında Çalışanlar Derneği, CIF International bünyesinde Türkiye’yi temsil etmektedir. Sosyal hizmet alanında çalışan Sosyal Hizmet Uzmanları, Psikolog, Fizyoterapist, Psikolojik Danışman, Eğitimci vb. meslek elemanlarının mesleki bilgi ve vizyonlarını geliştirmeyi ve uluslararası dostluklar kurmalarını sağlamak üzere dernek olarak CIF Mesleki Değişim programlarını organize etmektedir.
SHAÇD kurulduğundan günümüze 250’den fazla meslek elemanının, çeşitli ülkelerin programlarına katılmalarını sağlamış, 1994‘den beri Türkiye’de CIF Mesleki Değişim programı düzenlemektedir. CIF mesleki ve kültürel değişim programları farklı ülkelerde 2 hafta ile 18 ay arası farklı sürelerde yapılmaktadır.
Bugüne kadar ülkemizde düzenlenen CIF Mesleki Değişim Programlarına Avusturya, Avustralya, Almanya, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Finlandiya, İskoçya, İspanya, İsveç, Kırgızistan, Yeni Zelanda’dan sosyal hizmetler alanında çalışan meslek elemanları katılmıştır.
Değişik ülkelerden gelen meslek elemanları, Türkiye’den gidenler gibi Türkiye’de de aileler tarafından misafir edilmekte, toplumunun yaşantısını birlikte yaşayarak öğrenmektedir.
Türkiye Programına kabul edilenler; Sosyal hizmetler, sağlık, eğitim, hukuk alanlarındaki hizmet veren kamu ve özel kuruluşlarına, STK’lara düzenlenen kurum ziyaretlerinde hizmetleri öğrenmekte, meslektaşları ile iletişim kurmakta ve gözlem yapma olanakları bulunmaktadır.
CIF Değişim Programları, yabancı dil bilen ve kendilerini geliştirmek isteyen meslek elemanları için sosyal, kültürel ve mesleki bir fırsattır. Programa katılanlar hem gittikleri ülkelerin sosyal sistemlerini ve insani hizmet çeşitliliğini tanır, yeni bilgiler edinir, hem de birlikte katıldığı diğer ülkelerden gelenlerle farklı ülkelerin sorun çözümü üretme şekillerini öğrenirler. Hem alanda, hem de akademik dünyada önemli görevler üstlenmiş bulunan katılımcı meslek elemanları, bu deneyimin kendilerine büyük katkılar sağladığından bahsetmektedir.
Dünyanın 5 kıtasında 15 ülkede sürdürülen değişim programlarına Türkiye’den katılanlar, sadece gittikleri ülkelerdeki sosyal refah sistemini tanımakla kalmaz, aynı grupta program izleyicisi olarak bulunan ülkelerin de sorunlarını ve çözümlerini tanımaya başlarlar. Bir yandan mesleki bilgi ve görgü edinir, kişisel dostluklar kurar, diğer yandan Türkiye’yi tanıtma fırsatı bulurlar. Döndüklerinde hazırladıkları raporu dernek üyelerine paylaşırlar, CIF Türkiye web sitesinde yayınlanır.
Council Of International Fellowship, değişim programları dışında iki yılda bir uluslararası konferans düzenler.
Türkiye’nin ev sahipliğinde Haziran 2013’te, Ankara’da, SHAÇD’nin 20. Kuruluş Yılı’nda “CIF ULUSLARARASI KONFERANSI” gerçekleştirildi.
Türkiye-2013 CIF Dünya Konferansı konusu, “Karşılaşmalar-Encounters” Fırsatlar ve Engeller oldu. Kültürel ve toplumsal karşılaşmalar ve bireyin hayatında karşısına çıkan engellilik, göç, savaş, istismar, felaket v.b. kişisel durumların olumlu ve olumsuz etkilerinin incelenmesi olarak belirlenmiştir.
Türkiye-2013 CIF Uluslararası Konferansı’na katılan (ulusal ve uluslararası) olmak üzere; yaklaşık 300 katılımcı için; mesleki konferanslar ve çalıştaylar, Türkiye’nin kültürel zenginliklerini yansıtan bir sosyal programın bulunduğu bir seri etkinlikler gerçekleştirildi.
CIF International Yönetim Kurulu ve birçok ülkeden daha önce değişim programlarına katılmış olan dernek üyelerinin beklendiği konferans 6 gün sürdü.
Etkinliklerimizde sizleri de aramızda görmek ümidiyle…